Crack Of Dawn - Golden Retrievers

Før du køber hvalp

Sundhed & gode råd 
Mine hvalpe bliver født inde i huset. Den første tid sover jeg sammen med hvalpene og deres mor, for at kunne observere at alt går som det skal og for at give moderen tryghed. Hvalpene bor de fleste uger inde i huset, alt afhængig af vind og vejr, hvor de oplever livet i en familie med lyde, mennesker, andre hunde osv. Når de har alderen til det vil de komme ud og udforske verden udenfor min matrikel - inden de flytter hjemmefra har de været ude at køre bil flere gange, oplevet ture i skoven, ved vandet og bliver introduceret for mange nye ting. Hvalpene har dermed fået de bedste betingelser for en god start herfra. 

Forventninger til hvalpenes nye familier:
Jeg ønsker at sælge mine hvalpe til familier som har tid og lyst til at stimulere deres hunde såvel fysisk som mentalt. Golden retriever er en lærenem race og den kan anvendes til mange forskellige former for træning, den nyder at bruge tid sammen med sin ejer og lære nyt. Jeg mener enhver golden fortjener at få lov til at bruge deres hjerne, på den måde får man en glad og velafbalanceret hund at bo sammen med.

Hvad kan hvalpekøberne forvente af mig:
Som opdrætter har jeg stor interesse i at følge vores hvalpe når de rejser hjemmefra. Det betyder at du som køber altid kan henvende dig til os om stort og småt resten af hundens liv. Jeg vil selvfølgelig også hjælpe til med at klæde dig så godt på som muligt inden hvalpen flytter herfra. I modtager en mail med alle de praktiske oplysninger som er vigtigt at vide den første tid i hjemmet med en ny hvalp, som i modtager  en uges tid inden hvalpen flytter herfra. 

Gode råd
Enhver som ønsker at anskaffe sig en hund, bør tage ud til opdrætteren og hilse på både hunde og mennesker. Hvis man synes godt om moderen (og faderen, hvis man er så heldig også at møde ham, han kan jo bo langt væk), vil man sandsynligvis også synes om afkommet efter hende/ham. Ved samme lejlighed kan man også ved selvsyn se om opdrætteren har hvalpene under forhold som man ønsker at ens kommende familiemedlem skal starte sit liv i.

Ved et sådant besøg skal man benytte lejligheden til at stille alle de spørgsmål man har lyst til. Tænk på at det er et nyt familiemedlem man anskaffer og det er vigtigt at man finder en race og type som passer til ens ønsker og behov.

Temperament
I mit opdræt lægger jeg stor vægt på at de hunde som jeg anvender i avl har det temperament og sind som jeg synes er typisk for en golden og som står beskrevet i golden retrievers racestandard. De skal være venlige, imødekommende og tillidsfulde. Temperament og sind er meget arveligt.

Hvis tæve og hanhund er glade, sociale og nysgerrige hunde, vil de med stor sandsynlighed give dette videre til deres hvalpe. Det kræver selvfølgelig at opdrætter og senere hen hvalpekøber følger op og give hvalpen god prægning og socialisering allerede fra 3-4 ugers alderen.

Alt dette betyder at jeg kun ønsker at anvende hunde i avl som besidder de ovennævnte kvaliteter. De skal være glade for alle mennesker, enes godt med andre hunde og generelt være tolerante og lette at træne.
 
Golden retrieveren er imødekommende, tillidsfuld og hengiven over for familien, glad for familiens børn og generelt venlig over for mennesker. Golden retrieveren er velegnet som familie- og jagthund. Både hanner og tæver enes som regel godt med andre hunde af begge køn, og der er generelt ikke stor forskel på de to køn af sind.

Sundhed

HD & AD undersøgelse
Alle der køber hund hos mig skal indvillig i at, lade hunden røntgenfotografere når den er 1 år gammel. Jeg indkalder til røntgen, hvor hvalpekøberen afholder alle udgifter, hos min dyrlæge i Taastrup så nær hvalpens 1 års fødselsdag som muligt, hvor vi drikker kaffe og spiser fødselsdags kage mens hundene bliver røntgen fotograferet. 
Al dette  gøres for at vi kan vide mest muligt om de hvalpe jeg laver og for at jeg i fremtiden fortsat kan gøre vores bedste for at lave sunde hvalpe. Det er også en god idé at ejeren af den enkelte hund kender hofte og albuestatus for sin hund, således at man kan tage forholdsregler i forhold til motion og kost, hvis der skulle være noget at bemærke.

Kennel Crack Of Dawn er organiseret under
Dansk Kennel Klub & Dansk Retriever Klub
Gunilla Penzien | Tyvelsevej 19, 4171 Glumsø - DK | Tlf.: 26181883 | gunillapenzien@gmail.com